WELKE SHAMPOO VOOR KAAL HOOFD?

[WASSEN VAN DE HOOFDHUID]

Welke shampoo voor kaal hoofd?

Welke shampoo voor kaal hoofd? Klinkt misschien als een gekke vraag, want kale mannen hebben immers geen haar. Toch is goede verzorging voor de kaalgeschoren hoofdhuid noodzakelijk. 

Dat zit zo: de hoofdhuid produceert van zichzelf grote hoeveelheden talg. Deze productie is afkomstig uit de talgklieren die over de hoofdhuid zijn verspreid. Het talg heeft een beschermende werking op de hoofdhuid en draagt bij aan de vitaliteit van het haar. 

Naarmate mannen ouder worden, verliezen we meer haar. Dit kan ‘erfelijke kaalheid’ tot gevolg hebben. Kaalheid weerhoudt de talgklieren er niet van om talg te produceren. Ze staan los van elkaar. Het gevolg: je hoofdhuid oogt vettig en glimmend. En dat wil je natuurlijk niet. 

Precies daar komt een goede shampoo voor een kaal hoofd om de hoek kijken. Een shampoo die het overtollige talg helpt verwijderen en daarmee glimmen tegengaat. 

KAAL HOOFD SHAMPOO DIE UITDROGEN HELPT VOORKOMEN

Je denkt misschien dat het verstandig is om je hoofdhuid zo grondig mogelijk te reinigen. Dat is niet zo. Er bestaat dan namelijk het risico op uitdroging van de huid. Uitdroging kan weer zorgen voor schilfertjes. Dan heb je het ene probleem opgelost en ontstaat er tegelijkertijd een nieuwe. Daar heb je niets aan.

Het beste was je daarom je hoofdhuid met lauwwarm water. Dit helpt de poriën op de hoofdhuid te sluiten waardoor de talgproductie afneemt. Ook helpt het om vooral niet te krabben aan je hoofdhuid. Krabben leidt tot irritatie en irritatie kan de talgproductie erger maken. 

Daarnaast is het belangrijk om een shampoo te gaan gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor de kale hoofdhuid. Een voorbeeld van zo’n shampoo voor kaal hoofd is Ultimate Armoured Shower Gel van Baldforce®. Dit is een wasgel en douchegel in 1 en bevat hydraterende Pro-Vitamine B5.

PRO-VITAMINE B5 HELPT TEGEN UITDROGEN KAAL HOOFD

Pro-Vitamine B5, ook wel Panthenol genoemd, is een speciaal ingrediënt van onze unieke shampoo voor kale hoofden. Het ingrediënt is uitgebreid onderzocht in klinische studies en heeft hydratatie (bevochtigen van de huid) als belangrijkste eigenschap. Dit komt doordat Panthenol een zogenaamd waterbindend effect heeft op de huid.

Ook is bekend dat het belangrijke verzachtende eigenschappen heeft. Dit helpt bijvoorbeeld bij irritaties die zijn ontstaan na het scheren van de huid. Het verzacht de huid en houdt het tegelijkertijd soepel. 

Tot slot geldt dat Pro-Vitamine B5 helpt om de huidbarrière te versterken. Ook dit is herhaaldeijk aangetoond is verschillende onafhankelijke klinische studies. 

HOE WASSEN KAAL HOOFD?

Hoe wassen kaal hoofd? Dat begint natuurlijk eerst met het scheren van de hoofdhuid. Je zou in theorie ook eerst kunnen wassen en dan scheren. Alleen heb je dan vaker scheerschuim en scheerrestjes die je later alsnog moet wegspoelen. Het makkelijkste is daarom om alles gelijktijdig te doen. Sommige mannen kiezen ervoor om een apart product te gebruiken om een kaal hoofd te wassen. Zoals de producten van dr. Bald (200ml voor € 17,95) of Better Be Bold (200ml voor € 20,50). Maar je kunt ook voor onze alles-in-1-oplossing gaan met de Ultimate Armoured Scalp Shower Gel van Baldforce®.  Deze wasgel is speciaal ontwikkeld voor kale hoofden en al verkrijgbaar vanaf € 5,99 voor 250ml inclusief gratis verzending. Hoe wassen kaal hoofd? Nou zo dus. Met onze alles-in-1 oplossing tegen een voordelige prijs. 

WAAROM GLIMT EEN KAAL HOOFD?

Een kaal hoofd glimt omdat talgklieren op de hoofdhuid talg produceren. Dit talg zorgt ervoor dat de hoofdhuid niet uitdroogt en draagt bij aan een evenwichtige Ph-waarde. Bij een stevig behaarde hoofdhuid merk je hier weinig van. Het talg vermengt zich dan met de aanwezige haren. Mannen met een kaal hoofd hebben dit voordeel uiteraard niet. Zij lopen het risico op glimmen. 

Gelukkig kun je zelf ook veel doen om het overmatige glimmen tegen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het wassen van je hoofdhuid met lauwwarm water. Dit zorgt ervoor dat poriën een beetje dicht gaan staan en dit vermindert de talgproductie. Daarnaast is een goede wasgel essentieel. En tot slot is het belangrijk om na afloop van het wassen een goed verzorgingsproduct te gebruiken. Het liefst een matterende crème voor een kaal hoofd zoals de Baldforce® – Ultimate Armoured Scalp Moisturiser. Deze dagcrème bevat SPF 25, maar bovenal het succesvolle ingrediënt EverMat™. Het basisbestanddeel hiervan is berkextract. Hiervan is bekend dat het poriën zichtbaar effectief helpt sluiten. Nu weet je precies waarom een kaal hoofd glimt en wat jij kunt doen om het tegen te gaan. 

HOE WASSEN KALE MENSEN HUN HOOFD?

Hoe wassen kale mensen hun hoofd? Je zou het misschien niet verwachten, maar gewoon als ieder ander. Natuurlijk hebben kale mensen geen haar waarvoor je de laatste volumeshampoos gebruikt. Wel moet je rekening houden met je hoofdhuid. De hoofdhuid is de basis van goed haar en goede verzorging. Reiniging van de huid is essentieel om overmatig glimmen van de huid te voorkomen. Dagelijks produceren de talgklieren grote hoeveelheden talg. Om het glimmen van de huid zoveel mogelijk te beperken is reinigen essentieel. 

In de praktijk betekent dit dagelijks reinigen met een wasgel zoals onze milde Ultimate Armoured Shower Gel en lauwwarm water. Dit kan gewoon onder de douche.