LOGIN

HOE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD?

Hoe verzorg je een kaal hoofd? Die vraag krijgen wij bij BALDFORCE® geregeld. Daarom hieronder een handige instructievideo en daaronder een stappenplan. Dan weet jij exact hoe je een kaal hoofd moet verzorgen. 

Hoe verzorg je een kaal hoofd

STAP 1: SCHEREN VAN EEN KAAL HOOFD

Het begint natuurlijk allemaal met het scheren van de hoofdhuid. Of douchen. Dat is de basis. Voor het meest optimale scheerresultaat ga je voor het traditionele ‘natscheren’. Dit doe je  met een scheermes. Dat scheert korter op de huid en geeft een gladder resultaat. Zeker als je met een donkere haarkleur te maken hebt met veel contrast tussen huid en stoppels.

EEN SCHERP MES EN GOEDE TECHNIEK

Voor het scheren zelf is het belangrijk dat je scheermes scherp genoeg is. Een scherper mes betekent minder scheerirritaties en wondjes. Ook is het handig om je huid en het scheermes eerst licht vochtig te maken met warm water. Door verwarming gaan de haartjes overeind staan en kun je vlotter scheren. Wees niet te zuinig met scheergel.

De scheerbeweging is anders dan bij het gezicht. Je kunt je achterhoofd niet zien dus moet je met 1 hand scheren en de andere hand gelijktijdig voelen voor het resultaat. 

STAP 2: VERZORGING VAN EEN KAAL HOOFD

Na het scheren houd je de huid licht vochtig door het voorzichtig droog te deppen. Niet hard wrijven. Dat zorgt alleen maar voor irritatie. Vervolgens smeer je huid in met een moisturiser om de huid te hydrateren. Ook is het handig om geregeld te voorzien van een anti-age serum tegen het ontstaan van pigmentvlekken. 

SPF IS ESSENTIEEL TEGEN HUIDKANKER EN PIGMENTVLEKKEN

Maar bovenal: smeer dagelijks een zonnebrand met minimaal factor 15. Kale mannen hebben namelijk een verhoogde kans op het ontwikkelen van pigmentvlekken en huidkanker. Dat komt door dagelijks UV-licht. SPF beschermt zowel tegen zonbeschadiging, pigmentvlekken als het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Ook huisartsen adviseren daarom het gebruik van SPF.

HIERMEE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD OPTIMAAL

Speciaal voor kale mannen hebben wij daarom de Ultimate Armoured Scalp Moisturiser ontwikkeld samen met wetenschappers. Het is een matterende crème voor kaal hoofd, met anti-age serum en zonnebrand in 1 (SPF 15). Voor hoofdhuid en gezicht. Het helpt bovendien een glanzend kaal hoofd en een vettig kaal hoofd te verminderen.

Video afspelen

VERZORGING KAAL HOOFD TIPS

Verzorging van een kaal hoofd is voor veel mannen misschien nieuw. Daarom geven we je tot slot nog enkele tips voor meer zelfvertrouwen. Zeker in het begin kan het scheren van het hoofd een grote stap zijn. Tips:

Scheer regelmatig: als je te weinig scheert worden haartjes te lang. Hierdoor wordt het moeilijker om met een scheermes alles weg te scheren. Dit kost meer tijd en energie. Scheer daarom minimaal om de dag. 

Twijfel niet: zeker in het begin kun je nog wel eens de neiging hebben om te twijfelen. Twijfel je? Probeer het dan gewoon. Niets groeit sneller dan haar. Past je nieuwe look niet bij jou dan heb je het binnen 7 dagen alweer een flink stuk langer. 

Smeren is essentieel: verzorging van een kaal hoofd is onmisbaar. Je kunt nog zo’n glad scheerresultaat hebben, maar op een hoofd vol pigmentvlekken en voortekenen van huidkanker zit niemand te wachten. Vergeet daarom absoluut in je huid dagelijks in te smeren met minimaal SPF 15.