HOE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD?

Hoe verzorg je een kaal hoofd? Die vraag krijgen wij bij BALDFORCE® geregeld. Daarom hieronder een handige instructievideo en daaronder een stappenplan. Dan weet jij exact hoe je een kaal hoofd moet verzorgen. 

Hoe verzorg je een kaal hoofd

STAP 1: SCHEREN VAN EEN KAAL HOOFD

Het begint natuurlijk allemaal met het scheren van de hoofdhuid. Dat is de basis. Voor het meest optimale scheerresultaat ga je voor het traditionele ‘natscheren’ met scheermes. Dat scheert namelijk korter op de huid en geeft een mooier resultaat. Zeker als je donkere haarkleur hebt en er veel contrast is tussen hoofdhuid en stoppels. 

EEN SCHERP MES EN GOEDE TECHNIEK

Voor het scheren zelf is het belangrijk dat je scheermes scherp genoeg is. Een scherper mes betekent minder scheerirritaties en wondjes. Ook is het handig om je huid en het scheermes eerst licht vochtig te maken met warm water. Door verwarming gaan de haartjes overeind staan en kun je vlotter scheren. Wees niet te zuinig met scheergel.

De scheerbeweging is anders dan bij het gezicht. Om dat je geen zicht hebt op je achterhoofd scheer je met 1 hand en met en andere hand voel je gelijktijdig het resultaat.

STAP 2: VERZORGING VAN EEN KAAL HOOFD

Na het scheren houd je huid licht vochtig door de huid voorzichtig droog te deppen. Niet hard wrijven. Dat zorgt alleen maar voor irritatie. Vervolgens smeer je huid in met een moisturiser om de huid te hydrateren. Ook is het handig om geregeld te voorzien van een anti-age serum tegen het ontstaan van pigmentvlekken. 

SPF IS ESSENTIEEL TEGEN HUIDKANKER EN PIGMENTVLEKKEN

Maar bovenal: smeer dagelijks een zonnebrand met minimaal factor 15. Kale mannen hebben namelijk een verhoogde kans op het ontwikkelen van pigmentvlekken en huidkanker. Dat komt door dagelijks UV-licht. SPF beschermt zowel tegen zonbeschadiging, pigmentvlekken als het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Ook huisartsen adviseren daarom het gebruik van SPF.

HIERMEE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD OPTIMAAL

Speciaal voor kale mannen hebben wij daarom de Ultimate Armoured Scalp Moisturiser ontwikkeld samen met wetenschappers. Het is  een Moisturiser, Anti-age serum en zonnebrand in 1 (SPF 15). Voor hoofdhuid en gezicht. Het helpt bovendien overmatig glimmen van de hoofdhuid dagelijks te verminderen.

Video afspelen