HOE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD?

Hoe verzorg je een kaal hoofd? Die vraag krijgen wij bij Baldforce® regelmatig. Je hebt jezelf geschoren. Je twijfelt. Is het voldoende of moet er meer gebeuren? Daarom hieronder een handige instructievideo en stappenplan. Dan weet jij exact hoe je een kaal hoofd moet verzorgen. 

verzorging kaal hoofd

WAAROM IS VERZORGING BIJ EEN KAAL HOOFD NOODZAKELIJK?

Je hoofdhuid is behoorlijk dun en kwetsbaar. En wordt vaak blootgesteld aan allerlei zware invloeden als weer, scherpe scheermesjes, maar bovenal: dagelijks zonlicht (uv-straling). Deze laatste zorgt voor een heleboel narigheid voor een kaal hoofd. Naast de welbekende zonverbranding in zomermaanden als gevolg van uvb-straling is er eigenlijk het hele jaar door uva-straling. Uva-straling zorgt mede voor het ontstaan van donkere pigmentvlekken, korstvorming (actinische keratose) en het risico op huidkanker. (University of Iowa, 2016)

VOORKOM UITDROGING VAN DE HUID

Om te voorkomen dat uv-straling vrij spel krijgt is hydratatie van de huid een eerste logische stap. Een uitgedoogde huid is namelijk veel vatbaarder voor de genoemde huidrisico’s. Nu is het zo dat de meeste wasgels en douchegels een kaal hoofd behoorlijk kunnen uitdrogen. Speciaal daarom hebben wij een wasgel voor een kaal hoofd ontwikkeld die Pro-Vitamine B5 bevat. Dit ingrediënt zorgt voor extra hydratatie en verbetert de huidbarrière (University of Sao Paulo, 2011).

KAAL HOOFD VERZORGING DE BASIS

Na het scheren was je de huid met een voedende Face- en Body Wash zoals onze Ultimate Armoured Shower Gel. Daarna houd je de huid licht vochtig door het voorzichtig droog te deppen. Niet hard wrijven. Dat zorgt alleen maar voor irritatie. Vervolgens smeer je huid in met een moisturiser om de huid te hydrateren. Ook is het handig om geregeld te voorzien van een anti-age serum tegen het ontstaan van pigmentvlekken.

SPF IS ESSENTIEEL TEGEN HUIDKANKER EN PIGMENTVLEKKEN

Maar bovenal: smeer dagelijks een zonnebrand met minimaal factor 25. Kale mannen hebben namelijk een verhoogde kans op het ontwikkelen van pigmentvlekken en huidkanker. Dat komt door dagelijks UV-licht. SPF beschermt zowel tegen zonbeschadiging, pigmentvlekken als het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Ook huisartsen adviseren daarom het gebruik van SPF.

HIERMEE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD OPTIMAAL

Speciaal voor kale mannen hebben wij daarom de Ultimate Armoured Scalp Moisturiser ontwikkeld samen met wetenschappers. Het is een matterende crème voor kaal hoofd, met anti-age serum en zonnebrand in 1 (SPF 25). Voor hoofdhuid en gezicht. Het helpt bovendien om glans door talgproductie te verminderen. 

Video afspelen

VERZORGING KAAL HOOFD TIPS

Verzorging van een kaal hoofd is voor veel mannen misschien nieuw. Daarom geven we je tot slot nog enkele tips voor meer zelfvertrouwen. Zeker als je nog maar weinig ervaring hebt met verzorging. Daarom enkele tips:

Wees niet onverschillig: misschien denk je dat een kaal hoofd geen verzorging nodig heeft. Simpelweg omdat je niemand kent die het doet. Waarschijnlijk is dit omdat er maar weinig over gepraat wordt. Veel mannen in het binnen en buitenland verzorgen hun kale hoofd. Bovendien: als je op een mooie zomerdag op straat focus dan eens op mannen van middelbare leeftijd. Je zult zien dat een grote groep kale mannen korstvorming of pigmentvlekken op het hoofd heeft. Dat wil je natuurlijk voorkomen. En dat kan ook. Met SPF tegen uv-straling. 

Smeer consistent: verzorging van een kaal hoofd is onmisbaar. Je kunt nog zo’n glad scheerresultaat hebben, maar op een hoofd vol pigmentvlekken en voortekenen van huidkanker zit niemand te wachten. Vergeet daarom absoluut in je huid dagelijks in te smeren met minimaal SPF 25.