Hoe verzorg je een kaal hoofd

HOE VERZORG JE EEN KAAL HOOFD?

STAPPENPLAN

Hoe verzorg je een kaal hoofd? Geen zorgen. We gaan je helpen. Met ons handige stappenplan is het verzorgen van je kale hoofd een fluitje van een cent. Laten we beginnen met de basis. Er zijn grofweg 3 stappen. Scheren, wassen en verzorgen. 

STAP 1 - SCHEREN

Voor ons uitgebreide stappenplan over dit onderwerp verwijzen we je door naar de pagina ‘Hoofd kaal scheren in 8 stappen‘. Maar voor het gemak geven we je een korte samenvatting. Het is in ieder geval belangrijk dat je mesjes scherp zijn. Dat zorgt voor een beter scheerresultaat en minder irritatie. Scheer met de haarrichting mee en voel gelijktijdig met de andere hand of je iets vergeten bent. Voor optimaal resultaat zorg je er ook voor dat het mesje is verwarmd. Dat geldt overigens ook voor de huid. Met behulp van een warm nat washandje warm je de huid op. De haartjes gaan hierdoor overeind staan waardoor je ze korter kunt afscheren. 

Tot slot: zorg ervoor dat je de huid scheert in complete banen. Niet steeds over hetzelfde gedeelte gaan. Dat irriteert de huid en zorgt ervoor dat je later in de week je huid niet nogmaals kunt scheren door jeuk en plekjes.  

STAP 2 - WASSEN

Voor het wassen geldt dat het belangrijk is om dit regelmatig te doen. De hoofdhuid produceert grote hoeveelheden talg. Dit talg zorgt ervoor dat je hoofdhuid gaat glimmen. Om dit te voorkomen is regelmatige reiniging van de poriën noodzakelijk. Een goed voorbeeld ven een geschikt product hiervoor is onze eigen Ultimate Armoured Shower Gel. Deze reinigingsgel is speciaal ontwikkeld voor de kaalgeschoren man en reinigt tot diep in de poriën. Waar veel reinigingsgels de huid uitdrogen, doet deze Shower Gel dat niet. Om dit te bereiken hebben we namelijk Pro-Vitamine B5 toegevoegd. Hiervan is bekend dat het zorgt voor extra hydratatie. Meer weten? Lees dan ons artikel ‘Shampoo voor kale mannen

STAP 3 - VERZORGEN

En dan het antwoord op de vraag: hoe verzorg je een kaal hoofd? Want dat is eindstap in dit verzorgingsproces. Belangrijk is te bedenken wat je doel is met verzorgen. Wil je alleen beperken dat je huid niet gaat glimmen? Of wil je ook hydratatie tegen uitdroging en SPF bescherming tegen dagelijkse zonschade? In dat geval kun je namelijk kiezen voor de alles-in-1 oplossing voor de kale man: Baldforce® Ultimate Armoured Scalp Moisturiser.  

Video afspelen

CRÈME VOOR KAAL HOOFD

De Ultimate Armoured Scalp Moisturizer is een crème voor het kale hoofd. Het hydrateert dankzij Pro-Vitamine B5 en Aloë Vera. Het beschermt daarnaast dankzij broad spectrum SPF 25. Ook bevat het anti-aging ingrediënten als Niacinamide. Dit heeft een heilzame werking tegen bestaande pigmentvlekken en fijne lijntjes. Tot slot bevat deze crème het unieke ingrediënt Evermat™. Hiermee help je overmatig glimmen van de huid tegengaan: matterende crème voor kaal hoofd.   Het mooie aan deze crème voor het kale hoofd is dat bijzonder zacht is voor de huid. Je hoeft niet bang te zijn voor vettigheid of een witte waas. Je kunt deze crème van Baldforce® gratis proberen. We hebben namelijk proefverpakkingen beschikbaar die we door de brievenbus verzenden.

 

HOE SNEL GROEIT EEN KAAL HOOFD?

Hoe snel groeit een kaal hoofd? Dat is aanvullend op de eerdere vraag ‘Hoe verzorg ik een kaal hoofd?’ goed om te weten. Je wil natuurlijk wel weten hoe lang je van je inspanningen kunt genieten voordat je weer aan de bak kunt. Onthoud dan dat haar gemiddeld 1 tot 1,5 millimeter per maand groeit. Dat is ongeveer 0,05 millimeter per dag. Na ongeveer 2 a 3 dagen zul je dan ook waarschijnlijk de eerste stoppeltje gaan zien. Scheren is dan een must. Let wel: hoe langer je wacht met scheren, hoe meer tijd het kost om het er weer af te halen. Het makkelijkste daarom is het scheermes of de tondeuse dagelijks over je hoofdhuid te halen. En uiteraard ook dagelijks te wassen en te smeren.