Pigmentvlekken op hoofdhuid

PIGMENTVLEKKEN OP HOOFDHUID VOORKOMBAAR?

WAT ZEGT DE WETENSCHAP

Pigmentvlekken op de hoofdhuid: veel mannen krijgen er op latere leeftijd last van. Meestal onnodig. De belangrijkste oorzaak van pigmentvlekken is namelijk het dagelijks zonlicht in de vorm van uv-straling. 

Deze uv-straling zorgt ervoor dat de huid vooral zomers bruin verkleurd. Als we langere tijd minder zonlicht tot ons krijgen neemt de verkleuring weer af. Naarmate mannen ouder worden is de huid door jarenlange blootstelling steeds minder in staat om automatisch terug te verkleuren naar een lichtere teint. Het gevolg: blijvende bruine vlekken door een verhoogde melanineproductie. Beter bekend als Pigmentvlekken. Ook wel ouderdomsvlekken genoemd.

Omdat zonschade de grootste veroorzaker is van pigmentvlekken ligt het voor de hand om de huid te beschermen. Dat kan doormiddel van een pet of hoed. Maar ook met een SPF-product zoals zonnebrandcrème of een speciale dagcrème met daarin SPF verwerkt. Belangrijk daarbij is dat je kiest voor minimaal SPF 25. Alleen SPF 25 is namelijk goed voor ruim 92% aan effectieve dagelijkse zonbescherming. 

NIEUWE PIGMENTVLEKKEN OP HOOFDHUID VOORKOMEN

SPF heeft duidelijk een preventieve werking als het gaat om pigmentvlekken op de hoofdhuid. Maar ook het gezicht.

Vanuit die gedachte heeft Baldforce® een gezichtscrème voor mannen ontwikkeld die tegelijkertijd de hoofdhuid verzorgt. In de speciale dagelijks moisturiser speelt SPF 25 een prominente rol. 

SPF heeft ook nadelen. Zo is het vaak vettig en heeft het een typische zonnebrandgeur. Om dit te voorkomen is ons product geparfumeerd en kiezen we voor de degelijke stabiele factor 25. Een hogere factor zou vettiger zijn en overmatig glimmen in de hand werken. 

Met de perfecte balans tussen minder glimmen, een lekkere geur en SPF 15 heb je eigenlijk alles in huis om jezelf goed te beschermen op dagelijkse basis. 

BESTAANDE PIGMENTVLEKKEN OP HOOFDHUID VERMINDEREN

Dat voorkomen beter is dan genezen weet iedereen. Het lastige is dat het soms lastig is om het ontstaan van pigmentvlekken op de hoofdhuid helemaal te voorkomen. 

Daarom heeft Baldforce® aan zijn speciale formule het anti-aging ingrediënt Niacinamide (vitamine B3) toegevoegd. Van dit ingredient is op basis van diverse wetenschappelijke studies bekend dat het bestaande pigmentvlekken helpt vervagen en verminderen. Dit geldt met name voor het fenomeen donkere pigmentvlekken. Voor witte pigmentvlekken helpt Niacinamide (vitamine B3) een stuk minder. 

De bekendste studie is misschien wel van Bissett (2006) daarin werd aangetoond dat het 4 weken lang dagelijks aanbrengen van Niacinamide op de huid leidt tot een zichtbaar beter resultaat. 

PIGMENTVLEKKEN CRÈME BEST GETEST

Pigmentvlekken crème best getest? Het zal je verbazen, maar het zijn niet de grote bekende merken als Nivea en Vichy die het best getest zijn op het verwijderen van pigmentvlekken. In tegendeel: het innovatieve Nederlandse merk Baldforce® is speciaal ontwikkeld voor mannen en heeft maar liefst 400+ officiële Trustpilot reviews. Met een score van 4,7 uit 5 is er geen enkele andere crème met meer reviews voor 1 individueel product. 

“Ik gebruik de baldforce crème nu een jaar en serieus al mijn donkere pigmentplekken zijn verdwenen, het beschermt mijn hoofdhuid echt super!”

5/5

HANS KOEKEBAKKER

PIGMENTVLEKKEN HOOFDHUID BEHANDELEN

De beste manier voor het behandelen van pigmentvlekken is door dagelijks zonlicht zoveel mogelijk te mijden. Dat is de eerste stap. Probeer vaker een pet te dragen op je hoofdhuid en als je geen pet draagt, smeer je het best je hoofdhuid in met SPF.  Onze dagelijkse moisturiser bevat SPF 25 en is daarmee een goede eerste stap. Daarnaast is het belangrijk om een crème te gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevat die op basis van wetenschap hun effectiviteit hebben aangetoond. Een bekend ingrediënt dat werkzaam blijkt te zijn tegen pigmentvlekken op de hoofdhuid is Vitamine B3 (Niacinamide). Dit ingrediënt zit in onze best geteste pigmentvlekken créme. 

PIGMENTVLEKKEN HOOFDHUID VERWIJDEREN

Hoewel je met een crème pigmentvlekken uitstekend kunt verminderen is er voor hardnekkige grote pigmentvlekken geen andere optie dan laseren.  Er zijn in Nederland en België verschillende klinieken die gespecialiseerd zijn in het laseren van pigmentvlekken. 

OUDERDOMSVLEKKEN HOOFDHUID NATUURLIJK VERWIJDEREN

Ouderdomsvlekken hoofdhuid is synoniem voor pigmentvlekken hoofdhuid. Hoewel de naam verschillend is, bedoelen we er inhoudelijk hetzelfde mee. Donkere vlekken als gevolg van overmatige melanineproductie in de huid. Met name kale mannen hebben hier op hun hoofdhuid en gezicht last van. Een kaal hoofd wordt gedurende zijn leven vaker blootgesteld aan zonlicht en dat is daarom ook de belangrijkste oorzaak. Met natuurlijke ingrediënten als Niacinamide (Vitamine B3) kun je donkere pigmentvlekken helpen verminderen en soms zelfs verwijderen. Dit hangt echter heel erg af van de grote en mate van pigmentvlekken. Omdat wij bij Baldforce® niet willen dat jij een aankoop doet zonder risico, krijg je van ons altijd je geld terug binnen 60 dagen bij geen resultaat.