Hoofd kaal scheren

HOOFD KAAL SCHEREN IN 8 STAPPEN

EEN UITGEBREID STAPPENPLAN

Hoofd kaal scheren: hoe doe je dat? Misschien loop je al langer met die vraag rond. Je bent een starter. Of je hebt al wat meer ervaring met kaal scheren. In beide gevallen is dit artikel voor jou. We leggen je in een aantal eenvoudige stappen uit hoe je het best je hoofd kaal kunt scheren. 

Stap 1 – Tondeuse: zorg eerst dat je lange haren kort geschoren zijn met de tondeuse. Als we het hebben over kaalscheren dan hebben we het meestal over ‘natscheren’. Met een scheermes. Om dat resultaat te bereiken, moet je eerst aan de slag met de tondeuse. Gebruik je het scheermes direct of langere haren, dan gaat het trekken. En doet het pijn.

Stap 2 – Huid verwarmen: als je haar eenmaal is ‘gemilimeterd’ is het tijd om je korte haren voor te bereiden op het natscheren, Dat doe je door je hoofdhuid te verwarmen met lauwwarm water. Niet te heet, maar wel flink warm. Warm water zorgt dat de haartjes overeind gaan staan. Dit zorgt voor een gladder kaal hoofd. Als je het makkelijker vindt, kun je ook een warme natte washand gebruiken. Deze leg je op de hoofdhuid. 

Stap 3 – Kies scherpe mesjes: nu je hoofdhuid is voorbereid op de scheerbeurt, is het zaak om de mesjes voor te bereiden. Gebruik altijd voldoende scherpe mesjes. Wees daar ook niet te zuinig mee. Gemiddeld gaat een mesje zo’n 3 scheerbeurten mee. Daarna is het zaak het mesje te vervangen. 

SCHEER HET KALE HOOFD ALLEEN MET SCHERPE SCHEERMESJES

Stap 4 – Verwarm het scheermesje: ter voorbereiding is het ook altijd fijn om het mesje warm te maken onder de warme kraan. 

Stap 5 – Smeer je hoofdhuid ruim in met scheergel: En als we zeggen ruim, dan bedoel we ook echt ruim. Zonder scheergel is de kans op wondjes aanzienlijk groter. Het mesje glijdt dan stroef over de hoofdhuid.

Stap 6 – Scheer je hoofd in banen: het is eigenlijk net als grasmaaien. Als je in banen scheert, werkt het makkelijker. Scheer met de haargroeirichting mee. Dat voorkomt irritatie. Scheer met 1 hand. Gebruik je andere hand om te voelen of je nog iets vergeten bent. 

Scheer je hele kale hoofd kaal en vergeet vooral niet om bij je bakkebaarden een goede uitsnede te maken. Het mooiste is om je baard te laten eindigen ter hoogte van je oorlijn. Aan beide kanten uiteraard gelijk.

HOOFD KAAL SCHEREN KAN NIET ZONDER GOEDE NAZORG

Stap 6 – Was je hoofdhuid na met Pro-Vitamine B5: bij het scheren van een kaal hoofd is hydratatie en nazorg belangrijk. Door het scheren kan de hoofdhuid geïrriteerd raken. Onze 3-in-1 douchegel voor het kale hoofd bevat Pro-Vitamine B5. Dit ingrediënt verbetert de huidbarriëre, helpt huidherstel te versnellen en voorkomt uitdroging.

Stap 7 – Droog je huid: nu is het zaak om je hoofdhuid te drogen. Dit doe je door met een handdoek je hoofdhuid licht te deppen. Niet wrijven of schuren. Gewoon deppen. Dan blijft de huid licht vochtig. 

Stap 8 – Bescherm je kale hoofd met een matterende SPF 25 crème: omdat een kale hoofdhuid vaak wordt blootgesteld aan weersinvloeden en dagelijkse uv-straling is bescherming essentieel. Doe je dit niet, dan ontwikkel je op de lange termijn bruine korsten (actinische keratose) en donkere pigmentvlekken. Ook heb je een behoorlijk grote kans op het ontwikkelen van huidkanker. Onze speciale Ultimate Armoured Scalp Moisturiser is speciaal ontwikkeld voor het kale mannen hoofd. Het bevat SPF 25, het werkt matterend en voedend. 

HOOFD KAAL SCHEREN GEZOND?

Hoewel het scheren met een scheermes de hoofdhuid kan irriteren, is het scheren van een kaal hoofd niet ongezond. Wel is het belangrijk dat je scheerirritaties voorkomt. Dit kun je doen door het gebruik van warm water, voldoende scheerschuim en scherpe mesjes. Daarnaast is het belangrijk om je huid te wassen met een voedende douchegel zoals onze 3-in-1 Ultimate Armoured Shower Gel met Pro-Vitamine B5. Gebruik je daarnaast nog onze Scalp Moisturiser met SPF 25 dan ben je bovendien beschermd tegen schadelijke uv-straling. 

“Een lekkere beschermende crème voor op mijn geschoren hoofd. Middels een pompje goed te verdelen en prima uit te smeren. Zo bescherm ik mijn kale hoofd tegen de zon.”

5/5

E. BOL

HOOFD KAAL SCHEREN OF NIET?

Misschien twijfel je. Moet ik mijn hoofd wel of niet kaalscheren? Wij kunnen dat natuurlijk niet van afstand voor je bepalen. Maar we weten 1 ding wel. Heb je flink dunner wordend haar? Dan is het in bijna alle gevallen beter om je hoofd kaal te scheren. Niet is lelijker dan dunner wordend haar of een kale kruin. Een kaalgeschoren hoofd in combinatie met een mooie baard geeft over het algemeen een mooiere en mannelijkere uitstraling. 

HOOFD KAAL SCHEREN MET SCHEERMES

De stappen die hierboven staan, geven je precies aan hoe je een kaal hoofd moet scheren met een scheermes. Je zou je hoofd ook elektrisch kunnen scheren of met een tondeuse. Dat geeft helaas wel een minder glad resultaat. Je het wel: mannen met een stoppelkrans op hun kale hoofd. Dat heeft twee mogelijke oorzaken. De eerste is: te lang wachten met scheren. De tweede oorzaak: een kaal hoofd elektrisch scheren. Ook dat zorgt voor een minder glad scheerresultaat. 

WANNEER HOOFD KAAL SCHEREN

Het beste tijdstip om een hoofd kaal te scheren is doorgaans afhankelijk van je douchemoment. Als je ’s ochtends doucht, is ’s ochtends douchen misschien wel aan te raden. Dan kun je daarna namelijk meteen onder de douche. Douche je liever ’s avonds? Dan pas ’s avonds scheren misschien beter bij je. Belangrijk is in ieder geval om regelmatig te scheren. Bij voorkeur om de dag. Dan ben je gegarandeerd van het gladste kaalgeschoren hoofd.