probeer nu

ONS VERHAAL

Veel mannen worden kaal in hun leven. Ongeveer 50% van alle mannen in Europa in de leeftijd van 50+ is kaal. Dat is veel. Kale mannen lijken een grotere kans te hebben op het ontwikkelen van huidkanker als gevolg van de frequente blootstelling aan UV-licht gedurende hun leven. De oorzaak ligt in het wegvallen van de beschermende functie van hoofdhaar. Omdat kale mannen deze bescherming niet hebben, neemt het risico op het krijgen van huidkanker toe. Daarnaast kiezen veel kale mannen voor het scheren van de hoofdhuid om esthetische redenen. Dit werkt scheerirritaties in de hand.  

Verschillende onderzoeken toonden namelijk aan dat kaalheid gelinked is aan het krijgen van agressieve vormen van huidkanker. Hoewel het gezicht en de nek ook een risico vormen is het risico voor de onbedekte hoofdhuid het grootst. Kale mannen schijnen daarbij in het bijzonder gevoelig te zijn voor de ontwikkeling van Keratosis actinica, een door UV-straling veroorzaakte huidaandoening die zich kan ontwikkelen tot huidkanker. Schrijnend. En ieder jaar worden duizenden mensen met deze ziekte gediagnosticeerd.

Met deze gegevens in het achterhoofd hebben wij BALDFORCE® opgericht. We ontwikkelden een hoofdhuidverzorgingsproduct dat de alledaagse UV-straling van zonlicht kan weerstaan. Want zonlicht is nog steeds een van de belangrijkste veroorzakers van huidkanker.

De strijd tegen huidkanker is nog niet gestreden. Daarom doneren wij € 1,- van iedere verkoop aan de Nederlandse tak van het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds (WKOF).

1k+

Tevreden klanten

7

Landen actief

2k+

Producten verzonden

5

Ambassadeurs